Wie zijn wij?
Roeland Hazendonk begon MediaSoundstage na een lange carrière in het Nederlandse muziekleven en bij diverse Nederlandse publieke omroepen. Hij was meer dan twintig jaar muziekrecensent bij de Telegraaf (nu bij Het Parool) en recenseerde zo’n tweeduizend concerten variërend van klassiek en opera, tot hedendaags in binnen- en buitenland. Eind jaren tachtig werkte hij als muziekprogrammeur voor het Holland Festival en in 2003 was hij directeur en artistiek leider van het Festival in de Branding in Den Haag dat zich op multimediaproducties richtte. Hij was artistiek leider van het Nieuw Ensemble, en artistiek adviseur van het Asko-Schönberg Ensemble en het Grachtenfestival. Hij is nog steeds voorzitter van het bestuur van het Ives Ensemble.

Hij werkte als regisseur, redacteur en presentator voor vele Nederlandse omroepen. Voor de VPRO televisie maakte hij de serie Het Geheim van Goede Noten, waarin musici uit verschillende genres over hun vak vertellen en onvermoede parallellen tussen hun verschillende disciplines tot uiting komen – onder anderen Pierre Boulez, Elvis Costello, Chick Corea, Frans Brüggen, en Ronald Brautigam verleenden hun medewerking. Voor de AVRO regisseerde en presenteerde hij een tweeluik over de symfonieën van Beethoven met Jaap van Zweden, en voor de TROS maakte hij een serie classiclips. Hij presenteerde het programma Vrije Geluiden voor de VPRO. Voor de NPS maakte hij vele documentaires over onder meer Schubert, Moesorgski, Beethoven en Mozart en over de productie van Wagners Ring des Nibelungen van de Nederlandse Opera. Meer dan tien jaar maakte Hazendonk alle inleidende documentaires die de NPS voorafgaand aan registraties van operaproducties van de Nederlandse Opera uitzond. Daarnaast werkte hij vele jaren als samensteller en presentator voor Radio 4.

Hazendonk is docent aan de Amsterdamse Theaterschool waar hij lessen geeft in muziekgeschiedenis, opera, muzikale analyse, en filmmuziek. Als componist heeft hij een klassieke muzikale achtergrond, maar hij speelde eind jaren zeventig ook keyboards in diverse popgroepen en deed bij het Nieuw Ensemble ervaring op met etnische muziek. De in al die jaren opgedane kennis op het gebied van muziek, mixage, montage, televisie en radio is het fundament onder de activiteiten van MediaSoundstage. MediaSoundstage leverde soundtracks aan onder meer de VPRO televisie, de Politie Amsterdam Amstelland en kleine onafhankelijke filmproducties.