Mastering
Voor al het materiaal dat voor mastering aan MediaSoundstage wordt aangeboden, geldt dat het een goed idee is een headroom van -6 dB in aanmerking te nemen. MediaSoundstage kan indien gewenst snoeihard masteren (het is meestal mooier om niet helemaal tot het gaatje te gaan), maar alleen bij voldoende headroom in het aangeleverde materiaal lukt dat zonder het tot in vervorming stuk te limiten. Het is geen probleem als er in de indivuduele sporen compressors voor kleureffecten of het afvlakken van de dynamiek zijn gebruikt, maar limiters zijn wel problematisch. Compressors en/of limiters in groepsbussen en de masterbus zijn een nog veel groter probleem dat altijd minder prettige consequenties heeft voor het eindresultaat.

Te masteren tracks kunnen ook als stems worden aangeleverd, zodat er meer ruimte voor correcties is. Het wordt te vaak vergeten dat ook jazz en klassieke muziek – hedendaagse muziek in het bijzonder – beter overkomen na een specifiek op die genres gerichte mastering.

Hoe hoger de sample- en bit rate waarop het aangeleverde materiaal is bewerkt hoe beter. MediaSoundstage accepteert sample rates tot en met 96.000 KHz en bit rates tot en met 32 floating point (down sampling naar 44.1000 KHz/16 bits is onnodig en af te raden).

Aanleveren van te masteren files kan geheel on-line via internet verlopen (klik op de link aanleveren in het menu of hieronder).

MediaSoundstage levert standaard zowel een WAV of AIFF file waarvan een Cd gebrand kan worden plus een imagefile (inclusief chescksum files en PQ sheet) waarvan de Cd fabriek zonder kwaliteitsverlies direct de matrijs voor de Cd kan maken. Na voltooiing en betaling van de opdracht stuurt MediaSoundstage een e-mail met download link naar de voltooide files.

Klik hier voor meer informatie over het aanleveren van het materiaal.
Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.